Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

Noina arka Džajići - Konjic

Noina arka je dragulj koji je Hercegovina smjestila na samu obalu Neretve. Smještaj u Konjicu nedaleko od samog grada u kojem ćete uživati.

DETALJNO

Noina arka je potvrda da svi ljubomorno čuvaju ono što im je dragocjeno. Tako je i Hercegovina svoj dragulj smjestila na samu obalu rijeke Neretve, 6 km od Konjica i lijepo ušuškala Džajića buk, a u njemu na tron stavila Noinu arku.

Noina arka pruža bezvremenski užitak

Noina arka, okružena zelenilom šume, pruža pogled na Neretvu smaragdno zelene boje koja se nemilosrdno probija kanjonom. U svom kompleksu sadrži rafting centar, restoran sa barom, terasu, te sobe uređene prirodnim materijalima i obložene drvetom koje će upotpuniti vaš bezvremeni doživljaj ovih jedinstvenih predjela.

Noina arka nudi širok spektar lokalnih specijaliteta

U restoranu čiji interijer odiše autentičnim mirisima zdrave domaće kuhinje, poslužuju se lokalni specijaliteti  i veliki izbor domaćih pića.

Rafting u Konjicu

Noina arka je i rafting centar. To je savršeno mjesto u Konjicu za sve one koji žele da istraže najljepše predjele i kanjone Neretve, te da steknu nezaboravno adrenalinsko iskustvo.

Rafting na Neretvi i mediji

U organizaciji sa udruženjem Zelena rijeka u Noinoj arki se održava tradicionalna Neretva MEDIA Regata. 

Ekipa iz udruženja Mapa kulture je sa zadovoljstvom sudjeluje na jednom ovakvom iznimno lijepom događaju. Cilj je da se prenese pozitivna energija sa Neretve, prezentira ljepote prirode, atrakcije koje Bosna i Herecgovina nudi, te prikaže koliko je važno da sačuvamo upravo to čime obilujemo.

Noina arka je simbolični naziv na kojem su redovne akcije za zaštitu prirodnog područja, promociju bogatstva koja posjeduje konjička regija, kao i važnost očuvanja prirodnih ljepota i unapređenja turizma u Konjicu. Boravkom u Noinoj Arki imate odličnu priliku da upoznate znamenitositi Konjica.  

Sportske aktivnosti u Konjicu

Na raspolagnju su, također, nogometni i košarkaški tereni, a postoji mogućnost organiziranja lovačkih i ribolovnih izleta, splavarenja na rijeci Neretvi ili pješačenje na planini Prenj s vrhovima višim od 2000 metara. Ova oaza mira čeka da Vam pruži najbolja iskustva. 

Posjetite Noinu arku i Neretvu, rashladite se u kanjonu i napojite dušu svim čarima koje nam nudi.

Kvalitet naših usluga
Smještaj 95%
Hrana 100%
Profesionalnost 95%

KAPACITET I PONUDA

GALERIJA

KONTAKT

LOKACIJA

Noina arka, Džajići

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture