Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

Advent u Zagrebu 2018

Da li i Vi uživate u  čarobnom osjećaju? Upravo to Vas očekuje u Zagrebu koji u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Advent u Zagrebu je snažno utjecao na pozicioniranje destinacije na europskoj turističkoj karti, te joj osigurao prepoznatljivost i posjećenost koja iz godine u godinu raste.

Prava čarolija počinje ulaskom na Trg bana Josipa Jelačića, gdje često posjetitelje na samom ulasku dočeka veliki broj putnika, ulazeći u božićni tramvaj sa dva vagona, kojeg vozi Djed Mraz, uz pratnju božićnih pjesama. Za vrijeme Adventa u Zagrebu turistima se nudi raznolik repertoar kada je riječ o muzejima, pozorištima, sajmovima na kojima se predstavlja grad prema svojim kulturnim i tradicionalnim znamenitostima. 

Tokom praznika, Zagreb privlači sve veći broj turista jedinstvenim događajima, poput festivala ledenih skulptura, prekrasnim ugođajem na Zrinjevcu i klizalištem na Tomislavovom trgu, gdje Vas očekuje čarobna zimska idila na ledu. Uz zvukove dobre muzike, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih specijaliteta, koji svake godine posebno obraduju posjetioce kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle.

Za sve ljubitelje dobre zabave, pješačka zona Europskog trga za vrijeme Adventa postaje omiljeno okupljalište mladih. Koncerti, atrakcije, izložbe i bogata ponuda europskih gradova, čini ovo mjesto nezaobilaznom zagrebačkom tačkom. Za vrijeme Adventa u Zagrebu, sve su ulice osvijetljene lampicama, čak se u parku Zrinjevac pale svaku noć u isto vrijeme, te je u tom trenutku sve puno posjetitelja koji uživaju u prazničnom ugođaju. Stoga, ako još uvijek niste pronašli tajne Zagreba i uživali u prazničnoj atmosferi, pravo je vrijeme da to učinite.

Redakcija portala, udruženje “Mapa kulture” i TA Bosnaexpres prenose Vam dio atmosfere, na videu možete vidjeti kako je to izgledali iz njihove perspektive. Također, ispod videa možete pronaći link za još 360 fotografija. Prepustite se uživanju!

Za organizaciju i rezervaciju putovanja, te za dodatne informacije posjetite stranicu BosnaExpress.ba

Više 360 fotografija

 

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture