Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

Etno selo Kotromanićevo - Želite putovati kroz vrijeme, a ne znate kako?!

. Dok automobili jure glavnom saobraćajnicom, tu vrijeme kao da je stalo.

Želite putovati kroz vrijeme, a ne znate kako?! Mi Vam toplo preporučujemo da kupite kartu za Kraljevsko selo Kotromanićevo. Dok automobili jure glavnom saobraćajnicom, tu vrijeme kao da je stalo.

Kotromanićevo je smješteno na obali rijeke Veličanke. Odiše jednostavnošću zbog mnoštva tradicionalnih artefakata, koji su stari do 300 godina i preneseni sa različitih bosanskohercegovačkih lokaliteta. Pored restorana i pomoćnih objekata, tu se nalazi i 12 smještajnih objekata u vidu tradicionalnih kućica. Svaka od njih posjeduje dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo sa tuš kabinom, mini bar, TV, centralno grijanje i dvorište za roštilj.

Šetnjom kroz prirodu možete posjetiti pijacu domaćih rukotvorina i eko proizvoda, dječije igralište, vodenicu, jezero i kamp. Posebnu pažnju privlači restoran Dvorac, mjesto gdje su mačeve ukrstili tradicionalno i savremeno. Jedinstven po arhitekturi, podsjeća na starinsku kraljevsku kuću ukrašenu mnoštvom srednjovjekovnih grbova i artefakata, štitova, mačeva i antikviteta. Kako bi se zadovoljile i potrebe savremenog društva, Dvorac također posjeduje i kongresnu salu za poslovne sastanke i ostale aktivnosti.

Na ulazu u restoran, dočekat će Vas ”kraljica Katarina”, a prije nego što naručite piće, dobrodošlicu će Vam poželjeti ”kralj Kotromanić”. Smještajni kapacitet ovog objekta iznosi 230 mjesta, te dodatnih 200 mjesta kojima raspolaže zimska bašta. Posjetioci mogu da organiziraju proslave i druge oblike druženja uz autentične specijalitete pripremljene od namirnica proizvedenih u ovom kraju, po tradicionalnim receptima, koji uvijek kriju neki novi okus kako bi iznenadili svoje degustatore. Kada sagledate širu sliku i saberete sve utiske sasvim sigurno ćete poželjeti da se vratite barem još jednom, kako biste uživali u tišini koja govori više od hiljadu riječi.

Ako i Vi želite živjeti svoju bajku, dobrodošli u Kraljevsko selo Kotromanićevo.

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture