Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

“Dani teatarske umjetnosti” su ponudili kvalitetan i bogat program

Turizam, tradicija i jos ponešto

 

Sinoć je u Domu kulture u Butmiru svečano zatvoren festival drame “Dani teatarske umjetnosti”, koji je ponudio kvalitetan i bogat prateći program. Posljednju večer festivala dramskog stvaralaštva, posjetioci su svjedočili različitim sadržajima u izvedbi članova Dramske sekcije KUD “Ekrem Mujkić”, koji su do suza uspjeli nasmijati publiku i pokazati da kultura i dalje živi.

Glumci amateri, kroz šalu i humor su poslali poruku i savjete, te je njihovo umijeće publika rado prihvatala sa ogromnim oduševljenjem i častila glasnim aplauzima.

Ovogodišnji festival drame koji je spojio publiku i glumce u jedno, zatvorio je Habib Selmanović Beli, dodjelom zahvalnica najvrijednijim članovima sekcije. Udruženje Mapa kulture je dobilo zahvalnicu za podršku i pomoć pri realizaciji festivala, a AP Neretva i TM Arteffect je dobilo zahvalnice za sjajno izvođenje predstava.

Eldar Selmanović jedan od organizatora je rekao: „Neizmjerno me raduje posjeta naših sugrađana festivalu koji iz godine u godinu prerasta u jednu od važnijih dešavanja na Ilidži. Sve više amaterskih grupa ima želju učestvovati na našem festivalu, što nam je prvenstveno bio cilj, a zahvaljujući općini Ilidža ovaj projekat ima svijetlu budućnost.“

Osim Dramske sekcije KUD „Ekrem Mujkić“ svoje predstave su predstavili i članovi: AP Neretva, TM Arteffect, a u samoj organizaciji pomogli su članovi Udruženja „Mapa kulture“.

Kako je to izgledalo na bini i u domu možete pogledati na videu i fotografijama.

 

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture