Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

Predstavljamo turističko-rezidencijalno naselje Osenik (Općina Hadžići)

„Sarajevo Resort Osenik“ nalazi se u Općini Hadžići. Ovaj komplex je otvoren  u oktobru 2015 godine. Naselje Osenik je turističko-rezidencijalnog tipa i najbolji je pokazatelj uspješne saradnje Kuvajta i Bosne i Hercegovine. Sarajevo je oduvijek pružalo toplo gostoprimstvo za posjetitelje iz cijeloga svijeta.

Ovo je bila investicija od preko 50 miliona maraka. Resort je udaljen od aerodroma oko 15 minuta vožnje automobilom, 20 minuta do centra grada i 20 minuta do olimpijskog centra na planini Bjelašnici i na planini Igman. Osnivač društva Gulf Real Estate d.o.o je gospodin  Jasem Ahmed Al-Kanderi.

Resort je namjenski projektovano naselje, koje nudi smještaj za 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 160.000 m², s vještačkim jezerom površine 12 000 m². Približno 160 objekata je smješteno oko jezera. 

Izgrađena su dva natkrivena bazena, hotel, restorani, sportski tereni, supermarket kao i mnogi drugi prateći objekti. Usluge restorana mogu koristiti svi potencijalni posjetitelji resorta. Za ulazak u resort potrebno je da ostavite ličnu kartu na samom ulazu. Unutar resorta se nalazi nekoliko besplatnih parkirnih mjesta.

Sarajevo Resort je oaza za goste sa Bliskog istoka koji će u blizini olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana, kao i glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva, pronaći mir i užitak u ljetnim mjesecima.

Razvoj turizma u BiH u posljednje dvije godine je u porastu za oko 20 posto, a tome značajno doprinose interesovanja gostiju iz arapskih zemalja za nemjerljivim turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine.

AUTOR

Amela Hajdarević

Amela Hajdarević

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture