Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

Zelengora je idealno mjesto za sve avanturiste , ali i porodične ljude (FOTO)

Željeli biste provesti svoje slobodno vrijeme na čistom zraku i u prirodi, a pitate se gdje. Mi vam nudimo odličnu ideju. Naš prijedlog je Zelengora.

Predivna planina, koja je bogata raznolikim reljefnim masivima sa mnogo vrhova, okružena rijekama: Drinom, Neretvom i Sutjeskom i svim pritokama i potocima koji se ulijevaju u ove velike tri ljepotice. Bogata i raznovrsna flora nudi vam pravi mali raj za oči, a čistoća samog pejzaža će na vas ostaviti utisak kao da nikada ljudska noga nije kročila na to mjesto.

Zelengora predstavlja idealno mjesto za sve avanturiste, porodične ljude, ali i one zaljubljene koji žele iznenaditi partnera romantičnim izletom, te za mlade koji žele pobjeći makar na kratko iz civilizacije i uživati sa društvom.
Ova planina pored svih prirodnih bogatstava predstavlja i svojevrsni spomenik, mjesto na kojem su se odvile neke značajne bitke vezane za prošlost ovdašnjih prostora, te na taj način donosi nam još jednu dimenziju i vrijednost ovog bosanskohercegovačkog dragulja.

Najviši vrh Zelengore 

Zelengora ima mnogo vrhova, a najviši je Bregoč. Vrhovi Zelengore su odlični vidikovci sa kojih se proteže prelijep pogled.

Planina Zelengora je poznata i po velikom broju izvora vode i jezera. Neka od najpoznatiji su Kotalničko i Orlovačko.

Na planini dominiraju pašnjaci, a poznata je i po tome što nema naselja. Zelengora ima bogat biljni i životinjski svijet.

Kanjon rijeke Hrčavke na Zelengori

Rijeka Hrčavka je lijeva pritoka rijeke Sutjeske. Veći dio njenog kanjona nalazi se na Zelengori i čini jednu od turističkih atrakcija.

 

Nadamo se da ćete uživati.

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture