Posjeti.ba logo

Posjeti.ba

Turističko-informativni portal

Udruzenje Mapa Kulture

SARAJEVSKA ZIMSKA BAJKA OTVORILA VRATA POSJETIOCIMA

Sarajevska zimska priča već je počela! Ako dolazite u Sarajevo u vrijeme novogodišnjih praznika preporučujemo da obavezno posjetite dvije zimske atrakcije koje su namijenjene za čitavu porodicu.Osjetite čari zime i novogodisnjih praznika na klizaljkama ili pak fotografisanjem i obilaskom mjesta koja su predviđena za pravljenje fenomenalnih slika. Naravno, radi se o “Zimskoj čaroliji” na Skenderiji, te “Zimi na Vilsu by Holiday market” koja se nalazi na lokaciji Vilsonovo šetalište!

Priča o “Zimskoj čaroliji” počela je još 2019., a do danas, uprkos činjenici da je pandemija i brojnim restrikcijama koje su uz nju došle, postajala je samo bogatija raznolikim sadržajima koje nam je imala za ponuditi. Raznovrsnost sadržaja i sreću da uživaju u čaroliji na Skenderiji, stanovnici i posjetioci glavnog grada Bosne i Hercegovine imat će sve do 31. januara 2022. godine. Brojni partiji, druženja i nova prijateljstva na ledenoj plohi sarajevske Zimske čarolije vjerujemo da neće izostati.

Naravno, da bi cijela sarajevska zimska bajka bila potpuna, u popularnom sarajevskom Vilsonovom šetalištu nalazi se još jedna praznična priča. „Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“ svim građanima omogučit će uživanje u klizalištu do kraja raspusta, ali i brojnim drugim atrakcijama među kojima je jedna od najzanimljivijih je luna park u okviru kojeg se nalazi i Sky Tower, atrakcija koja je prvi put dostupna u Sarajevu. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market trajat će do 15. januara 2022. godine. – piše Mapa Kulture.

U narednom periodu svi putevi vode na Skenderiju i Vils jer tamo je prava priča!

Organizovanje časova u prirodi

Organizacija i edukacija populacije o lokacijama koje nas se sviju tiču

Organizovanje izleta

Organizacija izleta i prevoz na sve lokacije koje Vas zanimaju

Organizovanje obilazaka historijskih lokacija

Organizovanje višednevnih obilasaka historijskih lokacija, adrenalinskih parkova i manifestacija iz sfere kulture

Najbolji smještaj i hrana

Pronađite najbolju lokaciju za sebe u bilo kom dijelu BiH

Designed by Armin Bečić

Copyright Mapa kulture